Liksom en fjäril skön...

Människan och fjärilen

Mycket tidigt  kom fjärilen in i min konst. Från början visste jag inte varför, men så småningom utkristalliserades tankarna om dess natur och det växte fram en allt starkare symbolisk laddning i denna skapelse. Den blev en symbol för min syn på livet och dess mening. Fjärilen, som på sitt suveräna sätt förvandlas från larv - något motbjudande för många - över puppan, som är det stilla och eftertänksamma i livet, kommer till slut ut i en aldrig sinande mångfald av skönhet, frihet och fägnad; i en otrolig variationsrikedom. Ett under av metamorfos.

Likadant tror jag om människan, men när det gäller hennes förädling får man ha ett perspektiv med universella tidsrymder. Människan utvecklas i en tuff kamp mellan livssmärta och livsglädje. För varje svårighet lär hon sig förhoppningsvis något nytt av det som kan växa till större visdom och kärleksfullhet. En dag kommer också hon ut i själslig skönhet och fulländning - i ett liv efter detta.

A Sister in the Light, olja 30x40

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Birgitta Persson | Svar 14.04.2014 19:38

Fantastisk bild! Kraft och energi strålar emot mig! Kram Birgitta

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

13.01 | 22:36

TACK!du okända Lisbeth som skrev så härliga tankar om mina verk. Jag blev SÅÅ glad och stolt över att ha förmedlat detta till dig. Välkommen till Skurup!

...
12.01 | 23:20

Vilken rikedom som finns i dina bilder, jag är helt tagen!
Ska försöka se din utställning i Skurup.

...
06.01 | 15:34

Så roligt att du tittat in till mig på min hemsida och TACK kära Carina för dina varma vänskapsord. Jag ser verkligen fram emot att vi snart ska träffas.Kram

...
06.01 | 14:36

Det är så kul att titta in på din sida.Här finns så mkt att ta del av. Hoppas vi träffas snart för viktiga samtal. Viktiga nära möten är grunden för vänskap.

...
Du gillar den här sidan